Pernod Ricard Nederland viert 6e Responsib’All day!

Responsib’All day is een wereldwijd initiatief van Group Pernod Ricard, welke ieder jaar wordt gehouden binnen alle Pernod Ricard markten. Een dag waarbij S&R (Sustainability &  Responsibility) centraal staat, tevens een onderwerp wat het gehele jaar door leeft.

Op 2 juni 2016 werd de 6e editie van Responsib’All day gehouden. De dag begint  met de kick-off, waarbij de nadruk lag op de wijze waarop Pernod Ricard bijdraagt aan een duurzame wereld middels het nemen van verantwoordelijkheid en convivialiteit. Tijdens de presentatie word bekend gemaakt dat Pernod Ricard Nederland reeds 100% voltooid heeft van de Pernod Ricard S&R doelstellingen, in de vorm van de 5 commitments die in 2018 behaald moeten worden binnen de industrie. Deze 5 commitments zijn een uitkomst van afspraken binnen de industrie met 13 leidende organisaties, om verantwoord alcoholgebruik te stimuleren.

De 5 commitments zijn:
• Alcohol en jongeren
• Versterken en vergroten van de marketing codes
• Infomeren van de consumenten en verantwoordelijke productinnovaties
• Alcohol en verkeer (don’t drink and drive)
• Samenwerken met retailers om overmatig drinken te voorkomen

Dit jaar is het centrale thema ‘Sharing convivialite with our communities‘. Convivialite is de kern van onze cultuur en de kern van onze business. Deze boodschap brengen we graag over naar de lokale gemeenschap. Dit houdt in dat er een conviviale ruimte gecreeerd wordt waar (buurt)bewoners elkaar kunnen ontmoeten en vrije tijd doorbrengen op een plezierige wijze. Dit is tot uiting gekomen in een mooie samenwerking met Stichting deKerk. Deze stichting is opgezet door 6 enthousiaste studenten met de droom om een oude kerk om te bouwen naar een sociaal cultureel centrum met een belangrijke conviviale functie voor de buurt. Het bouwen en verbouwen gebeurd zo veel mogelijk met gerecyclede en duurzame materialen. Gedurende Responsib’all Day hebben alle medewerkers hun steentje bijgedragen door bijvoorbeeld schilderwerk, het maken en beplanten van bloembakken, de tuin ontruimen en het planten van bloemen en het bouwen van de 2ehands winkel. Uiteraard is er een goede start gemaakt met het vullen van de 2e hands winkel door alle medewerkers door zelf 2ehands spullen en kleding mee te nemen. Dit alles heeft geresulteerd in een fantastische boost voor Stichting deKerk om op korte termijn open te kunnen gaan!