Pernod Ricard Nederland presenteert The Glenlivet Founder’s Reserve

18 juni 2015

Amsterdam, 30 april 2015 – The Glenlivet vervangt haar 12YO door een nieuw familielid: The Glenlivet Founder’s reserve, een Non Age Statement whisky. Deze grote verandering werd op 30 april 2015 door middel van een persconferentie gepresenteerd aan verschillende tijdschriften zoals Esquire, Veronica Magazine en Whisky Passion maar ook aan kranten zoals het AD en Het Parool.

Whisky evolutie
De Global Brand Ambassador van Chivas Brothers, Alex Robertson, kwam speciaal over uit Schotland om samen met Martijn Keesmaat (Group Brand Manager Whisky’s) uitleg te geven over de nieuwe telg van Pernod Ricard. Robertson sprak over een zeer positieve ontwikkeling in whiskyland. De vraag naar whisky werd zo groot dat de kwaiteit eraan verloren ging. Door te kiezen voor een non-aged variant waarbij de smaak en kwaliteit worden gewaarborgd is het mogelijk om aan de vraag te voldoen. De nadruk van de non-aged variant ligt op smaak en niet op de leeftijd. Deze ontwikkelingen geven The Glenlivet master distiller, Alex Winchester, de creativiteit en de vrijheid om nieuwe ervaringen voor de consument te ontwikkelen naast de varianten met een leeftijdsaanduiding.

De smaak.
Er is een duidelijk verschil in smaak tussen de Founder’s Reserve en de 12YO. Om de whisky ook aantrekkelijk te maken voor beginnende whiskydrinkers is deze single malt whisky mooi gebalanceerd, bijzonder mild en zeer fruitig. De whisky dankt zijn zachte smaak aan rijping in First-fill Amerikaanse eikenhouten vaten. De verpakking van The Glenlivet Founder’s Reserve heeft een frisse uitstraling en dankzij de transparante fles komt de licht gouden kleur van de whisky mooi naar voren.

Ervaring
Robertson neemt de pers mee in de ontstaansgeschiedenis en het distilleerproces van The Glenlivet. Waarna hij de Founder’s Reserve introduceert en de journalisten kennis laat maken met de verschillende smaken van deze whisky door middel van een smakenpallet. De smaken die hierbij naar voren komen zijn onder andere die van pure chocolade, gekarameliseerde appel en sinaasappel.