De Groep is ontstaan uit een een fusie tussen de firma’s Pernod en Ricard en heeft zich vervolgens verder ontwikkeld mede door de acquisitie van Seagram (2001), Allied Domecq (2005) en Vin & Sprit (2008).

Pernod Ricard bezit een van de meest prestigieuze merkenportefeuilles in de sector: ABSOLUT wodka, Ricard pastis, Ballantines whiskey, Chivas Regal, Royal Salute en The Glenlivet Single malt Scotch whisky’s, Jameson Ierse whiskey, Martell cognac, Havana Club rum, Beefeater gin, Kahlúa en Malibu likeuren, G.H.Mumm en Perrier-Jouët champagnes, evenals Jacob’s Creek, Brancott Estate, Campo Viejo en Graffigna wijnen.

Pernod Ricard heeft een personeelsbestand van zo’n 18 800 mensen en werkt door middel van een gedecentraliseerde organisatie, met 6 “merk Companies” en 85 “markt” gevestigde ondernemingen in elke belangrijke markt. De Groep werkt decentraal, wat betekent dat iedere markt werkt met een decentrale focus, met name op het gebied van Sales en Marketing. De markten worden ondersteund door hun hoofdkantoren.

Pernod Ricard hecht veel waarde aan een beleid voor duurzame ontwikkeling en stimuleert verantwoord consumptie.

Pernod Ricard’s strategie en ambitie is gebaseerd op 4 kernwaarden:
– Convivialiteit
– Ondernemerschap
– Integriteit
– Toewijding

Ga voor vacatures binnen de Groupe Pernod Ricard naar http://career.pernod-ricard.com/en.