Media Specialist Nederland & België

(40 uur per week, gebaseerd in Amsterdam)

De media strategie ontwikkelen voor merken als Absolut Vodka, Malibu, Jameson en Beefeater; de nieuwste innovaties in media verkennen; zelf online media campagnes inkopen en optimaliseren én werken in een internationale omgeving met een team van digital- en mediaspecialisten. Als jij hier enthousiast van wordt, is dit misschien wel de job voor jou!

De baan:
Vanuit het marketing team werk jij op strategie, inzet en analyse van de media investeringen. Je voornaamste rol is daarbij het adviseren van de Brand Managers met het opzetten van de mediacampagnes voor hun specifieke merken.
Met je brede ervaring met de diverse on- en offline media kanalen draag je direct bij aan het rendement van de campagnes en zorg je dat de merken hun Share of Voice versterken en uiteindelijk hun commeriele doestellingen behalen. Je werkt hiervoor direct samen met een content creator en eCRM specialist om de volledige consumer journey te personaliseren. Je best ook steeds op zoek bent naar trends en veranderingen in de media en hoe consument hiermee omgaat, zodat je steeds kan zorgen voor een efficiënte inzet.

Door een goede analyse van markt en best practices ben je een inhoudelijke adviseur voor onze Brand Managers. Je gaat daarbij merk gericht te werk zonder mogelijke synergien tussen België en Nederland uit het oog te verliezen. Tijdens de campagnes schakel je met het mediabureau en Brand Managers om resultaten te monitoren en bij te sturen. Je eigen ervaring aan bureauzijde helpt je hierbij. In deze rol ben je voornamelijk bezig met strategie en planning maar je zorgt tevens voor een efficiënte digital media inkoop.

Je voornaamste taken en verantwoordelijkheden:
– strategie en briefing van media campagnes
– planning, bijsturing, inkoop en evaluatie van campagnes
– adviesrol naar Brand Managers
– contact houden met partners als Google, JCD, Facebook, etc. voor interessante kansen

De ideale kandidaat heeft een zelforganiserende houding, neemt eigenaarschap van zijn rol en verantwoordelijkheden, maar is ook een teamplayer. Je kan tijd en projecten managen en met een team samenwerken. Je hebt duidelijke affiniteit met onze branche en bent flexibel als er drukke periodes zijn. Ook af en toe naar het buitenland reizen hoort binnen de internationale omgeving van Pernod Ricard, daarom is een goede beheersing (mondeling en schriftelijk) van Engels een must.

Daarnaast heb je ervaring en kennis van:
– Facebook Ads Manager
– Google marketing platform (adwords, Doubleclick, etc)
– MS office
– Andere relevante DSP’s & DMP’s

Wat krijg je van ons:
Binnen Pernod Ricard heerst een leuke en inspirerende cultuur. We werken hard maar
nemen ook genoeg tijd voor sociale activiteiten en borrels. Naast goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden is er veel aandacht voor persoonlijk ontwikkeling en (internationale) doorgroeimogelijkheden. Je standplaats is Amsterdam.

This job is mine!
Stuur je CV en eventuele motivatiebrief naar: recruitmentNL@pernod-ricard.com.

Pernod Ricard
Pernod Ricard is the world’s n°2 in wines and spirits created in 1975 by the merger of Ricard and Pernod. The Group has undergone sustained development, based on both organic growth and acquisitions. Pernod Ricard employs a workforce of approximately 18,000 people and operates through a decentralized organization, with 6 “Brand Companies” and 80 “Market Companies” established in each key market. The strategy and ambition are based on 3 key values that guide its expansion: entrepreneurial spirit, mutual trust and a strong sense of ethics.