Absolut introduceert de ‘Andy Warhol Limited Edition’

31 oktober 2014

Met trots presenteert Absolut de ‘Andy Warhol Limited Edition’. Ieder jaar brengt het vodkamerkEOY14_packshot_700ml-White_0.1 een limited edition uit. Dit jaar grijpt het vodkamerk terug naar de allereerste Absolut-uiting, een kunstwerk gemaakt door Andy Warhol. Daar waar Warhol in de jaren ’80 geïnspireerd was door Absolut, is Absolut nu geïnspireerd door de kunstenaar en is op iedere fles Warhol’s originele Absolut-schilderij getransformeerd, zodat iedereen een stukje Warhol mee naar huis kan nemen.

“I love the bottle, I want to do something…” – Andy Warhol.

In 1986 maakte Andy Warhol zijn eerste kunstwerk geïnspireerd op de Absolut-fles; “I love the bottle, I want to do something…” Het was de eerste van meer dan vijftig werken die nog zouden volgen. De samenwerking tussen Warhol en Absolut was het begin van een rijke en creatieve traditie. Bijna 30 jaar na dato brengt Absolut een ode aan de kunstenaar met de ‘Andy Warhol Limited Edition’, geïnspireerd op het allereerste kunstwerk wat Warhol voor het Zweedse vodkamerk creëerde. Na Warhol zijn vele anderen geïnspireerd door Absolut, wat zichtbaar is in werken van onder andere; Keith Haring, Damien Hirst, Louise Bourgeois, Annie Leibovitz, Spike Jonze en duizenden andere kunstenaars.

Een deel van de opbrengst van de fles gaat naar de Andy Warhol Foundation. Deze stichting kent subsidies toe ter ondersteuning van de hedendaagse kunst.

De Andy Warhol Limited Edition van Absolut heeft in Nederland een oplage van 10.000 en is nu verkrijgbaar bij slijterijen in heel Nederland.