Stel je voor: je staat op het ADE, kijkt om je heen en ziet jouw marketing plan werkelijkheid is geworden. De flessen Absolut hangen achter de bar, de posters hangen aan de muur en iedereen heeft de avond van z’n leven..

Stel je voor: je loopt met de oprichters van Oedipus Brouwerij  een laatste check ronde om te kijken of de Jameson bar, de foodtrucks en alle merk uitingen er goed bij staan. Vervolgens gooi je de deuren open voor de journalisten en influencers en kun je los gaan met het door jou georganiseerde lanceerfeest voor de nieuwe Jameson variant.. Hoe mooi is het om echt het resultaat te zien van waar jij mee bezig bent geweest?

Bij Pernod Ricard Nederland krijg je die kans! Bij Pernod Ricard Nederland zijn wij opzoek naar een marketing stagiair(e) per februari 2018 voor minimaal 5 maanden.  Als jij op zoek bent naar een uitdagende stage waarin geen dag hetzelfde is, ondernemerschap, creativiteit en toewijding passen bij je persoonlijkheid, dan is Pernod Ricard Nederland op zoek naar jou.

Takenpakket
We zijn op zoek naar een stagiair(e) die volledig meedraait op projecten voor de diverse merken zoals Absolut, Malibu, Havana Club, Jameson, Chivas Regal, The Glenlivet en Beafeater. De projecten waar je aan zult werken is afhankelijk van wat voor project er op dat moment loopt. Hierdoor zal jouw werkweek een afwisselend karakter hebben. Onder begeleiding van één van de Group Brand Managers ben je vijf dagen per week werkzaam op de afdeling Mixables of Whisk(e)y’s.

Op de afdeling Marketing ga je je onder andere bezig houden met alle aspecten die bij het opzetten en uitvoeren van een campagne komen kijken:

* het meedenken over de thematische invulling van de campagne;
* doorvertaling naar alle kanalen (verpakkingen tbv slijterij, POS, communicatie, etc);
* je zult contact onderhouden met bureaus (PR, design, promotie, online);
* je zult regelmatig aanwezig zijn bij evenementen en in de (Amsterdamse) horeca.

Daarnaast word je betrokken bij diverse projecten die te maken hebben met Digital & Communication, hierbij kun je denken aan:

* Social Media – Online Content Management (Facebook, Instagram, Youtube, etc.). Je gaat aan de slag met het maken van data-analyses waarin je zult rapporteren en aanbevelingen geeft aan de Digital and Integrated Communication Manager;
* ondersteuning rondom onze digital activaties (voorbereiding van de activaties, correspondentie met de deelnemers, ontwikkeling prijzen);
* beantwoorden en coördineren van day-to-day vragen mt.b.t. community management;

Profiel
De ideale kandidaat volgt een HBO/WO opleiding met raakvlakken in marketing en communicatie en zoekt een energiek en uitdagend bedrijf om ervaring op te doen. Tevens heb je een sterke affiniteit met horeca en het bouwen van premium merken in de markt van alcoholische dranken. Vaardigheden en eigenschappen die voor deze stage onmisbaar zijn:je bent enthousiast, energiek, zelfstandig, projectmatig sterk, pro-actief, en je fuctioneert goed in een team;
* je hebt verantwoordelijkheidsgevoel, bent een sterke netwerker en houdt van aanpakken;
* je denkt vanuit de consument, in beleving en toegevoegde waarde van een A-merk;
* je bent beschikbaar om op ons kantoor in Amsterdam Noord te werken en je bent bereid om te assisteren bij evenementen. Ook als deze ’s avonds of in het weekend plaatsvinden;
* je beheerst de Nederlandse taal vloeiend en Engels beheers je op minimaal gevorderd niveau;

Het bedrijf waar jij stage gaat lopen
Groupe Pernod Ricard is een wereldwijde marketing- en salesorganisatie met een groot merkenportfolio als Jameson, Malibu, Chivas Regal, ABSOLUT, Havana Club en vele anderen.  Mede door dit sterke portfolio is Pernod Ricard co-leader binnen de markt van gedistilleerd en wijn. Groupe Pernod Ricard is decentraal opgezet waardoor de landen waar Pernod Ricard actief is veel vrijheid krijgen om een eigen invulling te geven aan de merken.

De Nederlandse vestiging, Pernod Ricard Nederland B.V. is gevestigd op een geweldige locatie in Amsterdam; namelijk op de NDSM-werf. Hier zijn 50  medewerkers werkzaam op diverse afdeling als Marketing, Sales, Finance en HR. Pernod Ricard Nederland opereert als een marktgerichte, flexibele en dynamische organisatie die klanttevredenheid hoog in het vaandel heeft staan. De interne communicatielijnen zijn kort en onze medewerkers/stagiaires krijgen veel eigen verantwoordelijkheid waarin ruimte is voor zelfontplooiing.

Interesse?
Kun je niet wachten om deze stage te beginnen en komt deze precies op het goede moment? Stuur je cv, motivatie en stagevoorwaarden via de sollicitatiepagina ter attentie van Maud Coenen, (HR stagiaire).

Let op: Deze functie betreft een meewerkstage. Indien je op zoek bent naar een stage om te kunnen afstuderen, verzoeken wij je vriendelijk om niet op deze vacature te reageren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.