The Glenlivet en Chivas hebben jóú nodig. Om de merken te branden. Om te groeien. Om een positie als marktleider te veroveren en te behouden. Met jou in charge lukt dit. Jij bent dé ervaren brand manager die onze whiskeys een naam van faam geeft én tegelijk onze organisatie dominant in de markt zet. Let’s go!

Ontwikkelen en implementeren van weergaloze merkstrategieën.
Met jouw ervaring en dosis lef zet je strategieën neer waar retail- en horecakanalen niet omheen kunnen. Zo bouw je, behaal je successen en scoor je. In een omgeving waar je vrij wordt gelaten laat jij je geest de vrije loop bij het:

·         Opstellen van jaarlijkse merkplannen en driejaarlijkse merk strategie plannen.
·         Ontwikkelen van benodigde assets in de juiste marketingmix. Dit doe je om de doelgroep op de meest impactvolle manier aan te spreken. En of het nu gaat om BTL-plannen of ATL-plannen, jij bepaalt.
·         Opstellen en implementeren van actieplannen. Het tijdspad én de budgetten verlies je niet uit het oog en communicatiematerialen kloppen dankzij jou.
·         Evalueren van alle acties. Meten is weten, dus komen jouw analytische skills goed van pas bij het checken wat jouw acties opleveren om jouw strategie nog verder aan te scherpen.
Inclusief de verkoopcijfers, de media-effectiviteit en promotieanalyses.
·         Op de voet volgen van de markt- en merkomgeving.
·         Krachten bundelen met collega’s, externe bureaus én stakeholders. Binnen onze landsgrenzen en daarbuiten. Denk bijvoorbeeld aan onze externe designbureaus en de brand owners in het buitenland.

In de rol van brand manager rapporteer je rechtstreeks aan de group brand manager en heb je veel contact met jouw directe marketingcollega’s, diverse andere afdelingen en agencies.

Bij Pernod Ricard Nederland gaan convivialiteit, ondernemerschap, integriteit en toewijding hand in hand.
Als onderdeel van Groep Pernod Ricard, zijn wij niet meer weg te denken uit onze markt. Voor de meest gave merken als Malibu, Chivas, Jameson, Havana Club, ABSOLUT Vodka en Jacob’s Creek regelen wij de verkoop, marketing en distributie.

Convivialiteit staat bij ons bovenaan. Met andere woorden: we doen alles samen. Dingen nóg mooier maken, nóg beter doen, keihard werken en vooral met elkaar delen. Samen ontladen we. Genieten we van successen. Gaan we op pad. Drinken we op vrijdagmiddag een goede borrel in onze bar. En gaan we 1 keer per jaar, met alle 50 collega’s uit Nederland de grens over voor een gave, buitenlandse trip. We zorgen goed voor jou.

Jouw bureau in ons gave pand in Amsterdam.
We zijn er maar wat trots op: ons monumentale pand – een oude smederij – op de NDSM-werf in Amsterdam. Op de begane grond vind je de bar, waar je heerlijk kunt ontspannen en boven een grote open kantoorruimte. Met een werkplek in Amsterdam (bereikbaar met de pont, een soort mini cruise) en een bushalte om de hoek snap je dat wij openbaar vervoeren (door 100% die reiskosten te vergoeden). Kom je liever met de auto? Dan parkeer je deze op het parkeerterrein.

Jouw missie slaagt.
Brand management is een vak. Jouw vak. En daar ben je belachelijk goed in, zeker omdat jij:
·         Zo’n 3-5 jaar ervaring op zak hebt. Die heb je opgedaan binnen brand management bij een gave club in de FMCG- of lifestylebranche. Hierbij heb je je bezig gehouden met het opstellen van strategische brand plans en heb je ervaring met digital marketing en het aansturen van PR/media bureaus.
·         Als brand marketeer heel breed georiënteerd bent, jij snapt hoe jij een A-merk in de markt zet.
·         Begrijpt dat je marketing niet kunt bedrijven zonder goede analyses. En analyses, daar draai jij je hand niet voor om.
·         Entrepreneur-skills hebt. Jij bent die ondernemende brand manager met het lef om nieuwe dingen te proberen. Jij pakt jouw verantwoording en die voel je ook.
·         Vloeiend Nederlands en Engels spreekt en schrijft. Best logisch toch, aangezien we internationaal én met grote merken werken.
·         Reisbelust bent. Het maakt voor jou niet uit dat jij af en toe naar het buitenland moet. Onze winkels moet bezoeken. Of een brand owner mee op sleeptouw neemt.
·         Passie hebt voor onze merken en voor mooie dingen.
·         Jezelf thuis voelt in onze hoofdstad Amsterdam. Je woont dan ook in de buurt.

Jij verdient het:
·         Een salaris, dat volledig past bij wat je kunt.
·         100% reiskostenvergoeding als jij met het openbaar vervoer komt. Kom je met de auto? Dan vergoeden wij € 0,19 per kilometer.
·         Een super goed pensioen, al zeggen we het zelf.
·         30 vakantiedagen.
·         Een bonusregeling waar jij van terugdeinst.
·         Een laptop en telefoon.
·         Personeelskorting. En wees eens eerlijk, wie wil dat nou niet?

Binnenkort proosten op jouw nieuwe baan?!
Wij hebben ons best gedaan om jou precies uit te leggen wat jouw uitdaging is als brand manager bij Pernod Ricard en wat daarvoor nodig is. Nu ben jij aan zet. Deze vacature wordt beheert door Hillary Step, zij doen de eerste screening en de eerste gesprekken. Via de website van Hillary Step kun je in contact komen met Consultant Denise.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.